Fun-sarjojen säännöt:

Huomioikaa että tuomaritehtävät hoitaa vapaavuorossa oleva joukkue.

 1. Joukkue koostuu kahdesta pelaajasta.
 2. Pelipaikka on vapaavalintainen.
 3. Pallo voidaan toimittaa verkon yli lyömällä millä tahansa kehonosalla. Jujuttaminen ei ole sallittua, mutta rystysellä ”tökkäisy” tai lyöminen on. Pallo ei saa ylittää verkon sormilyönnillä ja ensimmäinen kosketus palloon, sen ylittäessä verkon, ei ole sallittua sormilyönnillä.
 4. Palloa on lyötävä, sitä ei saa kopata tai heittää.
 5. Pelaaja voi mennä vastustajan pelikentälle, jos ei häiritse vastustajaa.
 6. Joukkueella on käytössään kolme lyöntiä ja torjuntakosketus lasketaan lyönniksi. Pelaaja saa lyödä palloa kahdesti peräkkäin vain torjunnan jälkeen.
 7. Aloitussyöttö voidaan suorittaa koko takarajan leveydeltä. Pallo saa syötössä osua verkkoon, kunhan menee verkon yli toiselle puolelle.
 8. Jokaisen pelaajan on syötettävä vuorollaan syötönvaihdon tapahduttua. Pelaajalla on syöttäessä käytettävissä vain yksi aloitusyritys.
 9. Alkusarjat pelataan kaksi (2) eräisinä 21 pisteeseen (ei pistekattoa), voitetusta erästä piste. Jos kaksi tai useampi joukkue on tasapisteissä paremmuuden ratkaisee – voitetut/hävityt erät, – kaikkien pelien eräpisteiden erotus, – keskinäinen ottelu, – arpa. Jatkopelit pelataan kahdesta voittoerästä (ilman pistekattoa), kolmas erä 15 pisteeseen (ilman pistekattoa). Järjestäjällä on oikeus poiketa näistä säännöistä huomioiden joukkueiden määrä ja käytössä olevat kentät.
 10. Verkon korkeus naiset: 224 cm ja miehet: 243 cm. Puolten vaihto 7 pistein välein (sijoitusotteluiden kolmas erä 5 pisteen välin).
 11. Fun-sarjoihin saa osallistua harrastelijat, eli naiset jotka pelaavat 1 divarissa tai ylemmällä tasolla kuuluu JNBT-sarjaan. Miehissä 2-divarista ylöspäin.

JNBT:n säännöt löytyvät tästä.